14 oktober 2008

Vardagsrum



Här har ni det. Amatörgardiner och amatörstång.
Så hur skulle ni göra?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, äntligen! :-)

Gillaru vepor skulle jag sätta två där de befintliga sitter och en på den korta väggen mellan ena fönstret och altandörrn. Och köra på en lång stång / vajer över hela (smart för då har du en över hela väggen om du ändrar dig nån gång och vill ha annan gardin).

Eller en kappa (korta varianten på gardin) över hela.

Happy Hunting!

// Jenny

Anne-Lie sa...

Jag har ungefär lika fönster i mitt radhus men dörren längst till vänster. Jag hade en lång kappa längs hela fönster förut för då är det lättast att öppna på somrarna när barnen sprang ut och in. Nu har jag dubbla stänger (IKEA skitbilliga) och 6 st panellängder, 3 gröna och 3 vita/mönstrade. Då kan man dölja de fula områden mellan fönster och dörr...

Anonym sa...

Jag skulle inte ha några gardiner alls..Har inga själv (förutom några rullgardiner). Tycker nästan alltid det är snyggast utan. Def. enklast och billigast =)

/Monika

Madde (maddepladder) sa...

Jag skulle ha en lång gardinstång över hela (finns billiga på Ikea med olika fina ändknoppar) och sedan fyra gardinlängder, en vid varje väggutrymme.

Vilken typ av gardinlängder spelar mindre roll, välj nåt du tycker är snyggt bara.

Gardinkappor däremot avskyr jag, tycker det är skitfult i alla dess former. Men det är jag det :-)

Anonym sa...

Du har ju så himla fina gardiner. Jag hejar på en variant av alla förslag - ta dubbla stänger (glöm inte extra mitthållare, annars kommer den att svikta), behåll de fina mönstrade på sidorna och ha nån tunn i t.ex. orange under, som du kan dra fram som insynsskydd/dölja skitiga fönster.

hanna sa...

Jag säger vajer eller lång snygg stång över hela. Gardinerna är ju dock fantastiska. Matcha med lite hänggrejor från stången - höstlöv, lyktor eller nåt sånt och nån lampa i fönstret eller så. Kommer bli guld!

Hudterapeut sa...

Jag hade INTE kört en stång över hela. Jag tycker att det ser superkonstigt ut. Jag hade nog haft 1, olika gardinstänger över varje fönster. För altanbörren, en kort såklart. Man behöver inte hänga en gardin på varje sida, du kanske bara behöver en längd om du förstår vad jag menar.Vi har ungefär samma lösning. Skall jag sätta in en bild ?
2,Inte ha några gardiner alls

3,Ha hissgardiner som ändå inte är så tunga utan typ linne.

Sådant här är skitsvårt! Lycka till!

Anne sa...

Jag orkar inte med hissgardiner, jag blir muchos locos av tyg och snören och skit.
Nepp, det går fetbort!
För när ska man dra ner dom, till kvällen eller?och sen upp på morgonen, eller?
NÄNÄNÄ!

sätt ut en bild NUUUUU!

Hudterapeut sa...

Nej men man skall INTE dra i hissgardinerna, inte röra dem alls. fast jag hatar dem med för jag fattar ej hur man sätter upp dem.
Men du får väl ha persienner under. De är ju mer för syn skull.
Jag lägger ut en bild även om du har en helt annan smak än mig så kanske du ser hur jag menar iallafall..

Madde (maddepladder) sa...

Har kollat på radhusfruns bild på hennes gardiner (jättefint!) men om inte jag ser helt galet fel så tycker jag det ser ut som hon har mycket större fönster och dessutom på en "längre" vägg.

Håller helt med om att det skulle se konstigt ut med en lång gardinstång över hela då.

I ditt fall tycker jag tvärt om, med så många småfönster/balkongdörr och på den väggen skulle det se konstigt ut med flera små stänger över hela väggen.